Roger Reijners na zege op FC Twente: "Waren wij minder mee bezig"

Roger Reijners
Roger Reijners Foto: © BSR Agency

Roger Reijners is blij met de zege van Fortuna Sittard op FC Twente. In Limburg werd het 2-0, waarmee de thuisploeg het titelfeestje van de Tukkers uitstelde.

Hoe Reijners zich voelt na de knappe zege op de koploper? "Als een hele blije trainer, vooral als je kijkt hoe we de tweede helft hebben gespeeld", zegt hij bij ESPN. "Het was geen goede helft. We liepen veel achter de bal aan en in de overname waren we heel slordig. FC Twente kreeg goede kansen, maar we hebben zelfs ook meerdere levensgrote kansen gehad en een penaltymoment."

"In de tweede helft hebben we het. kunnen omdraaien, we waren de betere partij met druk naar voren en rust aan de bal. Dat je de samenhang hebt, werd duidelijker in de tweede helft", oordeelt Reijners. In de rust besprak hij het een en ander met zijn ploeg: "In de rust hebben we het er over gehad om rustiger te blijven aan de bal. We maakten in de eerste helft weinig gebruik van de rechter helft."

Of de mogelijke titel van FC Twente nog door het hoofd spookte van Fortuna? "We willen iedere wedstrijd erin gaan om te winnen. We willen nog vierde worden, de bekerfinale winnen. Daarin spelen ook de wissels een rol in. Ze verdienen hun kampioenschap dat zal er ook wel komen. Dan kunnen ze het mooi in eigen huis afmaken. Daar waren wij minder mee bezig, het gaat om onszelf en dat hebben we goed gedaan", oordeelt de coach, die woensdag zijn vertrekt bij de Limburgse ploeg aankondigde.

Lees meer:
0 reacties