Roetgering valt in de prijzen met boek: "We zijn enorm trots"

Maud Roetgering op sportcampus Het Diekman
Maud Roetgering op sportcampus Het Diekman Foto: © Pro Shots

Maud Roetgering en Wout Brama zijn deze week in de prijzen gevallen. Het duo heeft de Player Voice Award van FIFPRO gewonnen voor hun boek, Maud & Wout.

Roetgering en Brama brachten in mei van dit jaar een kinderboek uit: 'Wout & Maud het geheim van de trainer'. In dit boek beleven hoofdrolspelers Wout en Maud voetbal-avonturen, maar is er ook sprake van een subtiele maatschappelijke boodschap gericht op inclusiviteit, diversiteit en homo-acceptatie in de voetballerij.

Door de VVC werden Roetgering en Brama genomineerd voor de internationale prijs, die uiteindelijk dus ook door de twee oud-spelers van FC Twente gewonnen werd. "Met ons boek Wout & Maud hebben Wout Brama en ik de Player Voice Award van de FIFPRO. Deze award wordt internationaal door de FIFPRO uitgereikt aan (ex)professionals, die met hun bereik proberen om maatschappelijke verandering aan te brengen in het internationale voetballandschap! We zijn enorm trots en zullen op onze manier blijven doorgaan om de voetballerij steeds een beetje meer inclusief te maken", aldus Roetgering op LinkedIn.

Lees meer:
0 reacties