Roetgering keert terug bij FC Twente: "Speelde al een tijdje"

Maud Roetgering is terug bij FC Twente. De verdedigster stopte eerder nog met voetbal, maar keert nu terug bij de Tukkers.

Deze week stond ze voor het eerst op het trainingsveld met de ploeg. "Eigenlijk speelde het al een tijdje in mijn hoofd, sowieso aan het begin richting vorig seizoen al wel. Alleen dan zijn het ideeën in je hoofd en die zijn nog niet concreet", legt Roetgering uit aan 1Twente Enschede.

"Op een gegeven moment wist ik wel dat ik de daad bij het woord moest gaan voegen. Ik ben echt al lang aan het proberen om fit te worden", vervolgt ze. De knop werd uiteindelijk in de winterstop omgezet.

"Ik heb me gemeld bij Rene Roord. Dat was een verrassend goed gesprek. Ik heb uitgelegd wat mijn beweegredenen waren en eigenlijk kwamen we daar best wel goed samen uit. Toen is het balletje gaan rollen en uiteindelijk sta ik hier", geeft Roetgering aan.

Er zijn volgens haar 'goede afspraken' gemaakt. "Ik zal er alles aan doen om zo fit mogelijk hier te staan dit seizoen, om alles te geven. Maar de verwachtingen zijn in principe gewoon nul. Alles wat ik pak, is mooi meegenomen."

"Ik heb gezegd: als aan het einde van het seizoen mijn bijdrage tien minuten tegen VV Alkmaar is, dan is dat tien minuten tegen VV Alkmaar. Als het blijkt dat ik 36 volle wedstrijden ga spelen, dan zijn het 36 volle wedstrijden. Ik ben either way de gelukkigste vrouw op aarde", aldus Roetgering.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand