Roetgering heeft nieuwe functie: "Stoer dat ze dat bij PSV erkennen"

Maud Roetgering in haar tijd bij FC Twente
Maud Roetgering in haar tijd bij FC Twente Foto: © Orange Pictures

Afgelopen mei speelde Maud Roetgering in de gewonnen bekerfinale met FC Twente tegen PSV haar laatste wedstrijd. Vervolgens benaderde Sandra Doreleijers van PSV haar om technisch manager te worden.

"Ik vond het gewoon heel spannend. Ik ben in 31 jaar nooit de Twentse grens over geweest, ben een trotse Tukker", begint Roetgering tegenover het Eindhovens Dagblad over haar beginperiode in Eindhoven. "Maar wie krijgt er nou zo’n kans? Ik kan actief invloed uitoefenen op de verdere professionalisering van het vrouwenvoetbal."

In Eindhoven mag ze zich bezighouden met het selectiebeleid, het scoutingapparaat optuigen en helpen met het PSV-dna te ontwikkelen. "Stoer dat ze bij PSV erkennen dat ze nog iets missen en Twentse expertise naar Eindhoven halen. Het is bewonderenswaardig hoe Sandra dit zes jaar alleen heeft gedaan. Zelfs met twee fulltimers blijft er nog werk liggen", vervolgt ze.

Roetgering ziet dat er bij PSV meer geld naar de vrouwentak gaat en de randvoorwaarden uitstekend zijn. "Ik heb mijn ogen uitgekeken. Als we selectiematig de juiste keuzes gaan maken, dus heel kritisch kijken naar de balans, vliegen we hier ook vooruit. Het doel blijft structureel groepsfase Champions League spelen, daar willen we naartoe. En we kennen de tussenstappen."

"Hoewel het een baan is, vind ik dit te vergelijken met topsport. Alleen dan op het mentale vlak, want je staat non-stop aan. Als voetbalster trainde ik twee uur en kon ik daarna fysiek ontspannen, nu moet ik echt zelf pauze nemen anders komt ie niet", besluit de oud-voetbalster.

Lees meer:
0 reacties