Roetgering duidelijk: "Willen de beste speelsters op iedere positie"

Leonne Stentler en Maud Roetgering
Leonne Stentler en Maud Roetgering Foto: © Pro Shots

PSV wil dit seizoen weer meedraaien in de top van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Waar de Eindhovenaren eerder niet wilden vissen in de Nederlandse competitie, richt de club zich nu op de beste speelsters voor elke positie. Dat doet de club met voormalig FC Twente-speelster Maud Roetgering als technisch manager.

"We willen gewoon de beste speelsters op iedere positie", maakt Roetgering duidelijk in het Eindhovens Dagblad. "Of ze dan uit het buitenland komen of uit Nederland maakt helemaal niet uit. Er loopt in Nederland ook ongelooflijk veel jeugdig talent rond." Afgelopen week versterkte de ploeg zich met de Deense Sara Thrige Andersen, die overkwam van AC Milan.

PSV liet verder Shanique Dessing vertrekken. De aanvalster wordt de tweede seizoenshelft verhuurd aan haar oude ploeg, ADO Den Haag. "Ze heeft de afgelopen jaren veel pech gehad met blessures. Het is natuurlijk lastig om dan direct op het hoogste niveau terug te keren. We hebben met Shanique hierover uitvoerig gesproken en het leek ons het beste om tijdelijk ergens anders weer wedstrijdritme op te doen", legt Roetgering die beslissing uit.

Daarnaast nam de Eindhovense ploeg afscheid van Naomi Piqué. Haar contract werd ontbonden, waarna Piqué bij FC Utrecht tekende. "Soms blijkt de inschatting die je van tevoren hebt gemaakt niet helemaal juist. Dan is het voor beide partijen beter om afscheid van elkaar te nemen. Het is in goed overleg gegaan", zegt de technisch manager.

Lees meer:
0 reacties