Roetgering aan de slag bij PSV: "Ze weet wat er gevraagd wordt"

Maud Roetgering in haar tijd bij FC Twente
Maud Roetgering in haar tijd bij FC Twente Foto: © Orange Pictures

Maud Roetgering wordt vanaf komende maand technisch manager bij PSV. De voormalig speelster van FC Twente wordt in de nieuwe rol bij de Eindhovense club mede verantwoordelijk voor het technisch beleid van de vrouwentak.

Roetgering gaat zich richten op het voetbaltechnisch beleid, scouting, jeugdopleiding en spelerscontracten, zo meldt PSV. "Het is een hele mooie stap dat het management van de vrouwentak wordt uitgebreid", geeft Sandra Doreleijers, manager vrouwenvoetbal, aan op het digitale thuis van PSV. "De vrouwentak is inmiddels gegroeid tot bijna honderd vrouwen en meiden in het PSV-shirt, van contractspelers tot het talentenplan."

"We hebben er alle vertrouwen in dat Maud zich deze rol eigen maakt. Ze weet wat er gevraagd wordt in de top en heeft jarenlang een leidersrol gehad. Met haar voetbalbagage en mensgerichte aanpak, past haar profiel uitstekend bij wat wij zochten", aldus Doreleijers. Roetgering speelde jaren bij FC Twente en maakte in juni bekend de Tukkers te gaan verlaten. Vanaf 15 augustus gaat ze aan de slag bij PSV.

Lees meer:
0 reacties