Roetgering aan de slag bij PSV: "Gaan we echt profijt van hebben"

Maud Roetgering op sportcampus Het Diekman
Maud Roetgering op sportcampus Het Diekman Foto: © Pro Shots

Maud Roetgering gaat vanaf komende maand aan de slag voor PSV. De voormalig speelster van FC Twente wordt technisch manager bij de Eindhovense club.

"Ik ga vooral, in eerste instantie, Sandra (manager vrouwenvoetbal Doreleijers, red.) ondersteunen in het selectiebeleid en het samenstellen van de selecties, van het eerste, de beloften en de jeugdteams. Daar heb ik heel veel zin in", zegt Roetgering voor de camera's van PSV TV. Doreleijers is heel blij met de komst van de oud-verdedigster.

"Wat je ziet in het vrouwenvoetbal is dat het management steeds groter wordt. Niet meer door een persoon, die het algemene gedeelte doet en het technische gedeelte, maar dat dat verdeelt wordt over meerdere mensen. Dat wilde ik graag en dat is nu gelukt, met de komst van Maud. Daar ben ik heel blij mee", zegt de manager vrouwenvoetbal.

Het is een nieuwe rol bij PSV. "De rol van technisch manager is iets wat ik nu ook al doe. Maud gaat een aantal taken van mij overnemen. Dat gaan we in het begin samen doen. Maud is iemand die alles gewonnen heeft wat er te winnen valt, ze heeft bij FC Twente echt een leiderschapsrol gehad in het team. Ze kent heel veel speelsters heel goed, ze weet wat er gebeurt op de Nederlandse velden. Die ervaring neemt ze meteen mee. Daar gaan wij echt profijt van hebben", denkt Doreleijers.

Haar aanstelling ging heel snel, zo vertelt Roetgering. "Vorige week kreeg ik een belletje vanuit Sandra, die vroeg of ik langs wilde komen voor een gesprek. Vrijdagmiddag zat ik hier. Het was een superleuk gesprek. Het voelde goed, we gingen met een positief gevoel weg. Binnen no time was alles geregeld."

Voor de oud-voetbalster is het een compleet andere functie dan dat ze gewend is: "Ik moet heel dicht bij mezelf blijven. Ik ben niet in de veronderstelling dat ik morgen de functie technisch manager 100% bekleed. Ik heb een hele goede leermeester. Ik ga gewoon met Sandra meekijken. Ik ben heel leergierig, dus ik ga ervan uit dat dat voldoende moet zijn om in ieder geval mooie eerste stappen te maken."

Lees meer:
0 reacties