Roeland ten Berge tevreden over PSV: "Nu zien we het resultaat"

Roeland ten Berge
Roeland ten Berge Foto: © Pro Shots

PSV maakt nog altijd kans op een prijs. De Eindhovense ploeg knokte zich woensdagavond naar de finale van de Eredivisie Cup, door na de verlenging af te rekenen met Ajax: 2-1.

De Amsterdammers kwamen in de 78e minuut op voorsprong via Tiny Hoekstra, maar PSV gaf niet op. Veerle Buurman kopte in de laatste minuut van de reguliere speeltijd binnen, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. Daarin kreeg PSV een penalty. Clubtopscorer Joëlle Smits maakte vanaf elf meter geen fout.

"We hadden het in de reguliere speeltijd al moeten beslissen", was het oordeel van coach Roeland ten Berge in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "We komen in de slotfase dan ook nog ongelukkig met 1-0 achter en hebben vervolgens alles-of-niets gespeeld. Uit een corner wordt het dan 1-1. In de verlenging hebben we doorgepakt. Na de 2-1 zijn we heel compact blijven spelen en hebben goed standgehouden", analyseert hij.

PSV werd in het reguliere seizoen derde. De Eindhovense club zit in een stijgende lijn, zo ziet Ten Berge. "Het heeft even tijd gekost om deze stijl van spelen ons eigen te maken. Nu zien we het resultaat met als beloning mogelijk een prijs." De finale van de Eredivisie Cup, waarin PSV het opneemt tegen FC Twente, staat voor 24 mei op het programma.

Lees meer:
0 reacties