Welkom op onze nieuwe website!

Rodriguez: ''Dat kon ik bij PSV van mijn bucketlist afstrepen''

Anika rodriguez 60895db03be5a
Anika rodriguez 60895db03be5a Foto: © Pro Shots

Anika Rodriguez maakt indruk bij PSV als rechtsback. Na een moeilijk begin heeft ze haar draai gevonden. Het leverde zelfs een nieuw eenjarig contract op.

''Toen ik merkte dat het haalbaar was voor mij, ben ik mijn droom om in Europa te voetballen gaan najagen. Zelf in de Champions League spelen was iets dat ik bij PSV van mijn bucketlist kon afstrepen'', vertelt de verdedigster in het Eindhovens Dagblad. Ze droomt van een interlandcarrière bij de Mexicaanse ploeg, hoewel ze ook voor de Verenigde Staten uit mag komen.

''Al mijn grootouders zijn geboren in Mexico, ik heb twee paspoorten waar ik trots op ben. Hoewel ik voor verschillende Amerikaanse jeugdteams uitkwam, borrelde een paar jaar terug het verlangen in mij op om iets terug te doen voor het land van mijn afkomst'', legt Rodriguez uit. Sinds Rick de Rooij hoofdtrainer is, heeft ze een basisplaats bij PSV. Tevreden is ze echter nog niet.

''Ik wil blijven groeien, als speelster en als persoon. En deze club en zeker Rick kan mij daarbij helpen. Ik ben echt onder de indruk van hem en zijn staf, geloof in de duidelijk manier waarop hij ons als team wil laten samenspelen. Aan het eind van het seizoen willen wij graag kampioen worden en de beker pakken. Daar werken we nu hard aan'', besluit Rodriguez ambitieus.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand