Robine de Ridder: "Als wij de volgende stap willen maken..."

Excelsior zegevierde vorige week in de stadsderby tegen Feyenoord na een goal van Robine de Ridder. De verdedigster hoopt dat de Kralingers de goede lijn vrijdagavond kunnen doortrekken op bezoek bij Telstar.

"De winst op Feyenoord heeft wat losgemaakt. Winnen van Feyenoord in een thuiswedstrijd is altijd mooi. Daar speel je zulke wedstrijden voor", zegt De Ridder voor de camera's van het clubkanaal. "De sfeer was goed en als je dan wint... Dat maakt wat los bij de club. Ik heb heel veel positieve reacties gehad. Dat is altijd leuk. Voor ons is het wel goed om ons nu weer op Telstar te richten en niet te lang te blijven hangen in dat hele Feyenoord-verhaal."

Voor De Ridder was het duel met Feyenoord speciaal. Ze scoorde uiteindelijk de winnende tegen haar oude club. "Het is ook mijn eerste goal in de Eredivisie en mijn eerste officiële voor Excelsior. Dat speelt mee. Altijd lekker. Als het dan de winnende blijkt te zijn, alleen maar mooi. Ik heb zes jaar bij Feyenoord gespeeld. Ik heb daar een fantastische tijd gehad, nu heb ik die hier. Dan ben ik alleen maar blij dat ik van ze kan winnen."

De knop is inmiddels omgezet, zo geeft ze aan. "Wij kunnen alleen maar wedstrijden winnen als we dat als team doen. Dat hebben we goed laten zien vorige week. Die lijn moeten we doortrekken. Als we als team goed staan, kunnen we het elke ploeg lastig maken. Als dat niet zo is, kunnen wij ook van elke ploeg verliezen", aldus De Ridder.

Ze gaat verder: "Iedereen is weer scherp. Telstar is voor ons misschien nog wel belangrijker dan Feyenoord, zeker omdat we in punten gelijk staan. Als wij de volgende stap willen maken, dan moeten we gewoon resultaat boeken tegen Telstar. Anders heeft het winnen tegen Feyenoord ook weinig zin gehad", besluit de Excelsior-speelster.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand