Robin Blom zag dromen uitkomen: "Dat dacht ik na het EK wel"

Maudy Stoop en Robin Blom bij AZ
Maudy Stoop en Robin Blom bij AZ Foto: © BSR Agency

Robin Blom verhuisde vorige zomer van VV Alkmaar mee naar AZ. Ze tekende een tweejarig contract bij de Alkmaarders en daarmee zag ze een droom uitkomen.

Het tekenmoment vond plaats in het AFAS Stadion. "Dat was echt wel een droom die uitkwam. We gingen eerst trainen, want dat was de enige datum die toen mogelijk was om te tekenen. Prima, niet heel erg. Ik had gelukkig nog lekker een kleurtje van de vakantie, dus dat was mooi", lacht Blom in de podcast devrouwachterdebal.

Tekenen in het stadion noemt de verdedigster 'supermooi'. "Dat je daarna ook even het veld op gaat, even een rondje doet. Die foto's maken met het AZ-shirt aan... Dat is hartstikke mooi als toen nog zeventienjarig meisje. Ik was heel trots, mijn familie ook", vertelt ze.

Als klein meisje droomde Blom al van profvoetbalster worden: "En dan niet over bekend zijn of het geld, maar gewoon echt in een vol stadion spelen. Ik had wel wat clubs in gedachten, maar het doel was gewoon om echt bij een profclub te spelen en om bij het Nederlands elftal te spelen. Dat zie je dan op tv. Na het EK van 2017 dacht ik wel: 'dit is wel echt dé droom'", besluit ze haar verhaal.

Lees meer:
0 reacties