Ripa wijst naar oud-ploeggenoot: "Veel dingen van haar geleerd"

Chimera Ripa verruilde SC Heerenveen in de zomer van 2022 voor PSV. In Eindhoven heeft ze sindsdien veel geleerd van haar ploeggenoten, zo vertelt de jeugdinternational van Oranje voor de camera's van PSV TV.

"Ik heb best wel veel geleerd. Ook in het afgelopen jaar, daar niet van. Toen was Kika van Es er nog. Ik heb veel dingen van haar geleerd", zo zegt Ripa over de inmiddels gestopte verdedigster, die in het seizoen 2022/23 voor de Eindhovense club uitkwam. "Vooral ook op mentaal vlak, hoe je erin moet staan in een wedstrijd, in een training."

Ripa vertelt verder: "Het maakt niet uit waar, ook op de club. Dat heb ik meegenomen. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik heb geleerd van haar." Met welke doelen de aanvalster naar Eindhoven kwam? "Mijn doel is de beste worden. Ik heb 'm niet bereikt. Het kan altijd beter", lacht ze. "Het kan altijd beter. Ik ben nu bezig met een goede stijgende lijn. Ik denk dat als ik die lijn doortrek, dan kijk ik waar ik eindig."

"Ik heb niet echt van 'dit moet ik bereiken' of 'dit moet ik doen'. Ik wil gewoon zo goed mogelijk voetballen, elke wedstrijd. Dan zie ik wel hoe ver ik kom", aldus Ripa.

Lees meer:
0 reacties