Ripa hoopt: "Toen realiseerde ik me dat ik er voor moest gaan"

Chimera Ripa
Chimera Ripa Foto: © BSR Agency

Chimera Ripa was dit seizoen een van de uitblinkers bij PSV. De Eindhovense club houdt de selectie grotendeels bij elkaar en het doel voor komend seizoen is duidelijk: het verschil met Ajax en FC Twente nog meer verkleinen.

"We spelen het hele jaar met ongeveer hetzelfde team. Voor komend seizoen blijft de selectie grotendeels intact zodat we kunnen doorgroeien. Dat gaan we dan in de stand terugzien", voorspelt de 22-jarige Ripa in gesprek met het Eindhovens Dagblad. De aanvalster woont inmiddels alweer twee jaar in Eindhoven.

"Amsterdam blijft in mijn hart, maar ik ben Eindhoven steeds meer gaan waarderen sinds ik er nu woon en heb het hier prima naar mijn zin", vertelt ze. Ripa was op jonge leeftijd al veel met een bal bezig, maar ging niet direct op voetbal. "Ik voetbalde altijd in de tuin met jongens uit de buurt. Die zeiden tegen mijn moeder dat ik echt op voetbal moest. Na ongeveer twee jaar mocht ik lid worden bij DCG in Amsterdam-West. Zo is het gegaan, bij de mannen."

De smaakmaker van PSV viel dit seizoen ook op bij Andries Jonker. Haar debuut in Oranje komt steeds dichterbij. "Toen ik mijn contract hier in Eindhoven tekende, realiseerde ik me dat ik er echt voor moest gaan. Ik hoop dan ook voor het Nederlands elftal te mogen gaan spelen. Mocht dat niet zo zijn, dan kan ik eventueel uitkomen voor Italië want mijn moeder is Italiaanse", geeft Ripa aan.

Lees meer:
0 reacties