Ripa hoopt Oranje: "Maar kan eventueel uitkomen voor Italië"

Chimera Ripa (PSV) in het duel met Fortuna Sittard
Chimera Ripa (PSV) in het duel met Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

Chimera Ripa blinkt inmiddels wekelijks uit bij PSV. Het heeft echter lang geduurd totdat de aanvalster op voetbal zat. Dat vertelt Ripa op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

"Mijn vrienden zeiden op een gegeven moment tegen mijn moeder: mevrouw, uw dochter moet echt op voetbal. Uiteindelijk heb ik dat gedaan en kwam ik bij vv Alkmaar terecht", blikt de jeugdinternational van Oranje terug. "Later stapte ik over naar SC Heerenveen en vervolgens naar PSV. Toen ik mijn eerste contract bij PSV tekende, realiseerde ik me dat ik er echt voor moest gaan."

Ripa keek vroeger vaak naar Andrea Pirlo, haar voorbeeld. "Toen hij voor het nationale elftal van Italië speelde, keek ik alleen maar naar hém. Voordat hij de bal ontving, wist hij al wat hij ermee ging doen. Hij was echt een spelmaker. Daar genoot ik ontzettend van", is ze enthousiast.

Waar de ambities van Ripa liggen? "Ik hoop ook voor het Nederlands elftal te spelen. Mocht dat niet zo zijn, dan kan ik eventueel uitkomen voor Italië. Dat lijkt me ook mooi. Qua buitenlandse competitie heb ik een voorkeur voor Engeland. Maar voorlopig richt ik me op de Eredivisie en op Jong Oranje. Ik zie wel hoe het loopt", klinkt het.

Lees meer:
0 reacties