Ripa geniet bij Jong Oranje: "Dwingen elkaar om te verbeteren"

Chimera Ripa op het trainingsveld bij Oranje
Chimera Ripa op het trainingsveld bij Oranje Foto: © BSR Agency

Chimera Ripa verbleef afgelopen interlandperiode met Jong Oranje in Spanje. Een waardevolle week, zo geeft de 22-jarige smaakmaakster van PSV aan op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

"Je hoort hier van speelsters van andere clubs ook altijd nieuwe verhalen. Hoe het bij hun club eraan toe gaat. Op het veld, maar ook in de kleedkamer. Hoe hun trainingsschema’s eruit zien en hoe zij hun krachttraining indelen. Ik vind het altijd leuk om dat te horen", vertelt Ripa. Bij Jong Oranje kan de aanvalster veel leren van haar ploeggenoten.

"We kennen elkaars kwaliteiten en dwingen elkaar om onszelf te verbeteren. Ik ben bijvoorbeeld sterk in de kleine ruimtes. Rosa (Ajax-middenveldster van Gool, red.) weet dat", zegt Ripa. "Dus als ik aan de bal ben, probeert zij bijvoorbeeld wat meer afstand te houden. Zodoende daagt zij mij uit en kijkt ze hoe ik daarmee omga. Zo leer je van elkaar", geeft ze aan.

Bij de jonge Leeuwinnen krijgen speelsters 'echt de kans' om aan zichzelf te werken, aldus de PSV'er. "Elke speelster heeft haar eigen verbeterpunten waaraan zij wil werken. Met hulp van de staf en van je medespeelsters probeer je jezelf daarin te ontwikkelen."

Lees meer:
0 reacties