Riley moest smeken voor voetbal: "Ze was een alleenstaande moeder"

Indiah-Paige Riley is oorspronkelijk een voetbalster uit Nieuw-Zeeland en speelt momenteel bij PSV. Ze vertelt over haar overstap van rugby naar voetbal en de invloed van haar familie op haar sportkeuze.

"Ik ben begonnen met Rugby, al mijn broertjes en zusjes speelden ook Rugby", vertelt Riley in gesprek met PSV TV. Ze vervolgt: "Tot mijn twaalfde speelde ik rugby, daarna mag je niet meer met de jongens samenspelen. Dus toen ging ik maar voetballen."

"Een van mijn broers, mijn broer aan mijn vaders kan, speelde het (voetbal, red.) in mijn jeugd. En ik wilde vroeger alles doen wat hij deed, ik wilde dezelfde kleding die hij droeg", herinnert ze zich. "Volgens mij is dat hetzelfde in elk gezin, als je oudere broers of zussen hebt wil je hetzelfde zijn."

"Dus voor jaren smeekte ik mijn moeder of ik mocht gaan voetballen", vertelt ze. "Dat kon niet, want ze was een alleenstaande moeder. Dus we konden maar één sport samen doen. Ze kon niet mijn broers en zussen naar rugby brengen en mij naar voetbal. Dus toen mijn oudere broers en zussen te oud werden om door te gaan was het mijn beurt om mijn sport te kiezen."

Lees meer:
0 reacties