Riley: "Daarvoor gekozen omdat mijn hele familie daar vandaan komt"

Indiah-Paige Riley speelt sinds afgelopen zomer voor PSV. De 23-jarige speler kwam over van Brisbane Roar. In gesprek met PSV TV praat ze over hoe haar voetballoopbaan begonnen is.

"Het begon allemaal in Brisbane", begint Riley. "Toen ik twaalf jaar oud was begon ik, dat is best wel laat. Toen heb ik alles stap voor stap doorlopen in de Brisbane Roar jeugdopleiding. Ook heb ik in de Australische jeugdteams gespeeld en daarna zelfs voor het Australische elftal. Daarna ben ik naar Nieuw-Zeeland gegaan."

"Ik heb daarvoor gekozen omdat mijn hele familie daar vandaan komt", gaat ze verder. "Ik ben er ook geboren en heb er een groot deel van mijn leven gewoond. Als je speelt voor een nationaal elftal dan speel je niet alleen voor jezelf of voor het logo maar ook voor de naam op de rug. De enige reden dat ik voor Australië kon spelen is omdat mijn vaders vader daar is geboren."

"Een van mijn teamgenoten bij Brisbane kende de bondscoach van Nieuw-Zeeland", gaat ze in op de vraag hoe die overstap is gegaan. "Ze heeft aan hem laten weten dat ik uit Nieuw-Zeeland kom. Hij nam toen meteen contact met mij op. De FIFA-regels maakten het overstappen moeilijk. Daarnaast was ik nog maar achttien, dus zo'n grote keuze was best moeilijk. Ik ben achteraf blij dat ik het heb gedaan."

Lees meer:
0 reacties