Riley bij terugkeer belangrijk voor PSV: "Goed om terug te zijn"

Indiah-Paige Riley juicht na haar goal voor PSV tegen Fortuna Sittard
Indiah-Paige Riley juicht na haar goal voor PSV tegen Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

Indiah-Paige Riley kwam zaterdag voor het eerst in bijna een maand weer in actie namens PSV. De Nieuw-Zeelandse aanvalster ging op pad met de nationale ploeg, met wie ze een ticket voor de Olympische Spelen wist te pakken. Zaterdag was Riley weer belangrijk voor PSV: ze hielp de ploeg met een goal aan een 3-0 zege tegen Fortuna Sittard.

Het zorgt voor een goed gevoel bij de 22-jarige aanvalster. "Ik miste het spelen met PSV, want ik heb al een tijdje niet meer met ze gespeeld aangezien ik op pad was met de nationale ploeg. Maar het is goed om terug te zijn, goed om weer te draaien met elkaar. Mijn goal? Het is altijd leuk om te scoren, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat we hebben gewonnen."

Volgens Riley was de interlandonderbreking nauwelijks zichtbaar in het spel van PSV. "Ik denk dat we alle connecties die we hebben opgebouwd gewoon weer hebben opgepikt. Hopelijk wordt het alleen maar beter vanaf dit punt", zegt ze. Zelf was de aanvalster met Nieuw-Zeeland actief. "Het is veel reizen", lacht Riley. "Maar ik speel graag met de nationale ploeg en ik speel graag met PSV. Ik zal altijd mijn best doen, ondanks dat ik misschien een beetje een jetlag heb."

Soms is het wel lastig, erkent ze. "Omdat ik hier nieuw ben en dan vaak weg ben. Maar ik vind het leuk om bij de nationale ploeg te spelen, dus daar wil ik altijd heen. En dan wil ook weer terugkomen bij PSV en toepassen wat ik bij het nationale team heb geleerd." Riley kan in ieder geval terugkijken op een positieve week met de Football Ferns: er werd met 11-1 gewonnen van de Solomoneilanden.

"We hadden veel succes, we scoorden veel, dat is altijd leuk. En we plaatsten ons voor de Spelen, dat was het belangrijkste. Ik scoorde twee keer en werd Speelster van de Wedstrijd, maar het belangrijkste was het ticket voor de Spelen. Dat is echt fantastisch, om daar naartoe te gaan. Van die topevenementen droom je al als je klein bent."

Het ticket voor de Spelen zorgt voor extra motivatie bij Riley: "Dat Nieuw-Zeeland zich heeft gekwalificeerd, zorgt ervoor dat het vuur in mijn buik gaat branden. Ik wil goed blijven spelen en naar de Spelen gaan komende zomer. Hopelijk kunnen we onze natie blijven inspireren. Dit keer aan de andere kant van de wereld. Een beetje dichter bij mijn thuis weg van huis, haha."

Lees meer:
0 reacties