Rijsdijk druk bezig bij NAC: "Gesprekken met potentiële speelsters"

NAC Breda presenteerde eind vorige week de eerste twee speelsters: Fleur Mol en Kim Hendriks komen vanaf volgend seizoen uit voor De Parel van het Zuiden.

Daarmee heeft Pia Rijsdijk, manager vrouwenvoetbal bij de Bredase club, de volgende slag geslagen, nadat ze eerder al Richard Mank kon presenteren als nieuwe trainer. De voormalig voetbalster heeft echter nog genoeg te doen: "Onder andere gesprekken met potentiële speelsters, maar ook met andere partijen, externe partijen", vertelt Rijsdijk bij BredaNu.

"We kijken ook waar we gaan trainen, welke tijden daarbij passen. Hoe gaan we het aanpakken? Hoe willen we het op sociale media brengen? Een hele hoop dingen", zegt de oud-spits. NAC zal beginnen in de Eerste Divisie, maar de ambitie is duidelijk: "Vanaf aankomend seizoen is die promotie-/degradatieregeling ook toegekend door de KNVB, dus er is een mogelijkheid om richting de Eredivisie te gaan. Daar willen we ook zeker in terechtkomen."

Rijsdijk gaat verder: "Dat hopen we binnen twee jaar te kunnen bereiken." Op 7 september zal de competitie in de Eerste Divisie van start gaan. "Als er dan een team op het veld staat, dan gaan we echt van start. Dat is voor mij de eerste stap die bereikt is. Dan hoop ik natuurlijk mooie successen te behalen met NAC. Daar gaan we voor."

Lees meer:
0 reacties