Rijsdijk aan de slag bij NAC Breda: "Binnen twee jaar promoveren"

Pia Rijsdijk bij NAC Breda
Pia Rijsdijk bij NAC Breda Foto: © NAC Breda

NAC Breda gaat komend seizoen de Eerste Divisie in. De Parel van het Zuiden doet dat met oud-spits Pia Rijsdijk als manager vrouwenvoetbal. Een prachtige uitdaging, zo erkent ze in gesprek met BN DeStem.

"Het is wel spannend om onze plannen nu in de praktijk uit te gaan voeren", geeft Rijsdijk toe. "Ik heb een bepaald team voor ogen. 26 à 28 speelsters die al in de eredivisie of eerste divisie actief zijn en hopelijk nog wat onontdekt talent uit de regio. We mikken op meiden die zeer ambitieus zijn, sportief hogerop willen en bereid zijn daar hard voor te werken."

De voormalig voetbalster vervolgt: "NAC is tenslotte een volksclub, daar hoort de mouwen opstropen bij." Bij de club uit Breda gaan ze werken met vergoedingen. "Contracten komen in een later stadium wel, eerst maar eens een goede basis neerleggen. We hebben de ambitie om binnen twee jaar te promoveren. Als dat lukt, krijgen we wel te maken met licentie-eisen van de KNVB."

De trainingen en thuiswedstrijden zullen afgewerkt worden op Sportpark Heksenwiel. Rijsdijk vertelt dat er in de ochtend getraind gaat worden. "Dit met het oog op de arbeid-rustverhouding, zodat ze daarna de dag zelf kunnen indelen", legt Rijsdijk uit. "De meeste eredivisieclubs trainen ‘s ochtends, dus wij willen het ook meteen zo neerzetten."

Lees meer:
0 reacties