Rijks stond lang aan de kant: "Iedereen vloog langs me heen"

Beau Rijks met hoofdband in actie voor Excelsior
Beau Rijks met hoofdband in actie voor Excelsior Foto: © Pro Shots

Beau Rijks stond twee jaar noodgedwongen aan de kant. Ze liep een hersenschudding op, waardoor ze lang niks meer kon.

Uiteindelijk bood een behandeling in Spanje uitkomst: Rijks kan weer voetballen. "Ik ben zelfs nog even doorgegaan. Niemand had gezien wat er echt was gebeurd. Anders hadden ze me er waarschijnlijk meteen afgehaald", blikt de verdedigster terug op het moment in gesprek met Excelsior Magazine.

"Ik merkte dat het coachen en het neerzetten moeilijker ging. Het ging te snel, iedereen vloog langs me heen. En ik had last van geluiden", vervolgt Rijks. "Toevallig zat het stadion die avond behoorlijk vol. Ik ben gaan liggen en werd gewisseld. Daarna heb ik testjes gedaan en die zagen er goed uit."

"Ik heb een weekend rust genomen en ben weer gaan trainen. Als ik wist wat ik nu weet, had ik dat wel anders gedaan", aldus Rijks, die voor haar gevoel niet echt vooruit kwam. "De winterstop kwam eraan en ik dacht: na een paar weken rust zal het wel weer gaan."

Na de break ging het iets beter met de verdedigster. "Ook daarna bleef het heel langzaam gaan. Pas na ruim een jaar kon ik voorzichtig minuten gaan maken, maar achteraf gezien was ik toen nog niet zo fit zoals ik me nu voel", besluit de speelster van Excelsior.

Lees meer:
0 reacties