Rigtersbleek uit competitie gezet: "Je krijgt eerder een schop na"

Het eerste elftal van Rigtersbleek is door de KNVB uit de competitie gehaald. Volgens de Enschedese club heeft het voor komend seizoen ook geen zin meer om met een eerste elftal aan de competitie te beginnen.

"Er zijn niet genoeg vrouwen om de teams op peil te houden en dat speelt niet alleen bij ons”, zegt voorzitter Sara Nijenhuis van Rigtersbleek in gesprek met 1Twente. Rigtersbleek speelde in de landelijke eerste klasse, het op twee na hoogste amateurniveau in Nederland.

Volgens Nijenhuis ligt de oorzaak in de maatschappelijke veranderingen. "De teamsamenstelling werd anders, de groep steeds jonger, we hadden veel blessures en geen poule speelsters waaruit we konden putten. Geen massa."

Daardoor werden er wedstrijden gemist. "Dan is de KNVB onverbiddelijk en gaat er een streep door", aldus Nijenhuis, die merkt dat het al een aantal jaar gaande is. Ze sprak met andere voorzitters, trainers en ook de KNVB.

Van de voetbalbond kwam echter geen steun: "Je krijgt eerder een schop na, want zo voelt dat", aldus de voorzitter, omdat de club ook nog eens een boete van 1500 euro moet betalen vanwege het uit de competitie halen van het elftal. "Er zijn meer verenigingen die wedstrijden niet kunnen spelen."

Nijenhuis geeft aan dat Rigtersbleek de afgelopen jaren flink heeft geïnvesteerd in het vrouwenvoetbal. "We hebben heel veel zaken gelijkgetrokken. Maar op een gegeven moment weet je het ook niet meer. Spelen op zondag werkte ook niet mee. Je bent een hele zondag onderweg. Dat is een aanslag en bijna geen doen."

De speelsters die nu niet meer bij Rigtersbleek terechtkunnen, worden begeleid in hun zoektocht naar een nieuwe club. "Je kunt wel aan een dood paard blijven trekken. Maar als het niet kan, dan moet je eer aan jezelf houden. Dit is een klap en die zijn we niet te boven."

Lees meer:
0 reacties