Rigtersbleek-trainer Paul Bonnes: "Dat verwijt ik de KNVB"

Een bal op het dak van het doel
Een bal op het dak van het doel Foto: © Pro Shots

Het eerste elftal van Rigtersbleek is door de KNVB uit de competitie gehaald. Volgens de Enschedese club heeft het voor komend seizoen ook geen zin meer om met een eerste elftal aan de competitie te beginnen.

"De club heeft te weinig aanwas van jonge meiden", vertelt Paul Bonnes, die sinds december de vrouwen van Rigtersbleek trainde, in gesprek met 1Twente. "En ik verwijt de KNVB dat goede jonge speelsters niet gemakkelijk of helemaal niet mochten aansluiten bij de vrouwen, de bond is daarin weinig flexibel."

"Soms had ik negen spelers aan de start, dat is niet gezond. Dan besloot ik dat we niet speelden", gaat Bonnes verder. De oefenmeester merkt dat zijn club niet de enige is die problemen heeft met het vrouwenvoetbal.

"Dat zit in de hele regio. Bij Berghuizen in Oldenzaal - die hoofdklasse spelen - zijn ze ook altijd op zoek naar spelers. Daar gaan nu mogelijk een aantal van Rigtersbleek naartoe. Het is heel jammer dat Enschede nu geen serieus vrouwenvoetbal meer heeft", aldus de trainer.

Een bal op het gras
Rigtersbleek uit competitie gezet: "Je krijgt eerder een schop na" Lees ook
Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand