Ridder moest vertrekken bij Excelsior: "Kwam als een verrassing"

Nikki Ridder (Telstar) in duel met Nayomi Buikema (PEC Zwolle)
Nikki Ridder (Telstar) in duel met Nayomi Buikema (PEC Zwolle) Foto: © BSR Agency

Nikki Ridder was jarenlang een vaste waarde bij Excelsior. Ze werd twee keer Speelster van het Jaar, maar vorig seizoen moest ze onverwachts vertrekken. Ridder leek afscheid te nemen van de Azerion Vrouwen Eredivisie, maar tekende alsnog bij Telstar.

Ridder leek de honderd Eredivisieduels voor Excelsior aan te gaan tikken, maar ze bleef, totaal onverwacht, op 97 wedstrijden voor de Kralingers. "Dat kwam als een verrassing", zegt ze tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik kreeg te horen dat ze op zoek waren naar een meer aanvallende back en dat ze liever voor een jongere speler gingen. Ja, een beetje leeftijdsdiscriminatie was het wel."

Daardoor leek haar tijd in de Eredivisie voorbij. "Voor de zekerheid had ik me bij Berkel ingeschreven, zodat ik in elk geval in de topklasse zou uitkomen. Ik had zonder succes een aantal eredivisieclubs benaderd met de vraag of ze interesse hadden. Op een gegeven moment hield ik er geen rekening meer mee dat het nog zou lukken."

Ridder vervolgt: "Totdat twee dagen voor de sluiting van de overschrijvingstermijn Telstar vroeg of ik op gesprek wilde komen." Van een stap achteruit wil de 25-jarige verdedigster niks weten. "De faciliteiten zijn beter dan bij Excelsior. We groeien en worden steeds beter."

Wrok richting Excelsior is er niet. "Ik heb daar vijf mooie jaren gehad. En als ik trainer Richard Mank tegenkom, geef ik hem ook gewoon een hand. Want een hand weigeren, zo zit ik niet in elkaar", zo klinkt het.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand