Ridder legt uit: "De animo ervoor is in onze selectie groot"

Nikki Ridder juicht na een doelpunt
Nikki Ridder juicht na een doelpunt Foto: © Orange Pictures

Bij het mannenteam van Excelsior zijn tal van coronabesmettingen. Bij de vrouwen is deze week nog niemand positief getest. Aanvoerder Nikki Ridder van Excelsior is blij dat corona vooralsnog buiten de deur gebleven is.

“Toen we na de feestdagen terugkwamen, hebben we veel voorzorgsmaatregelen genomen. We zijn al drie keer getest, want dat gebeurt twee keer per week. Ook hebben we op het trainingscomplex een mondkapje op, is het veel handen wassen en zitten we maar met drie of vier in een kleedkamer”, begint Ridder in het Algemeen Dagblad.

“Toen de uitbraak bij de mannen was, schrok ik niet omdat je weet dat dit kan gebeuren. Maar het kwam wel ineens dichtbij, al heeft het voor ons geen extra consequenties”, vervolgt ze. “Direct contact is er niet. We trainen namelijk op een ander complex dan de mannen.”

Ook hebben veel speelsters al de boosterprik gehad. “De animo ervoor is in onze selectie groot. Bijna iedereen gaat er één halen, ik heb dat dinsdag gedaan. Als je de prik niet neemt, moet je voor iedere wedstrijd nog een keer testen. Dat zal dus bij weinig spelers van ons gebeuren. We blijven wel twee keer per week testen, want helaas kan je ook met een boosterprik besmet raken.”

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand