Richard Mank uitgeput: "Zat in de nacht beelden te analyseren"

Richard Mank
Richard Mank Foto: © Pro Shots

Het onverwachte vertrek van Richard Mank na zes seizoenen als coach van Excelsior lijkt verrassend voor buitenstaanders, maar hijzelf vindt het een logische stap.

"Het eredivisieteam, Jong Excelsior, de scouting, ik doe bijna alles in mijn eentje. Natuurlijk is er hulp, maar ik heb bijvoorbeeld geen vaste staf om taken uit te besteden", legt Mank uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Daardoor zit je bijvoorbeeld midden in de nacht beelden te analyseren."

Mank gaat verder: "Kijk, als we nu zevende hadden gestaan, was de energie er misschien nog wel. Maar we staan weer voorlaatste. Moet ik dan voor het zevende jaar een nieuwe selectie gaan samenstellen? Daar ontbreekt bij mij de energie voor."

Het feit dat het energieniveau laag is, betekent echter niet dat Mank van plan is om volgend seizoen een sabbatical te nemen. "Ik heb ook een huis en een gezin, dus ik zal wel iets moeten doen. Er zijn al clubs die hebben gebeld en met sommige ben of ga ik in gesprek. Ik ga in ieder geval niet overal ja op zeggen, maar overal rustig over nadenken."

Lees meer:
0 reacties