Richard Mank krijgt rode kaart in derby: "Ik snap er niks meer van"

Richard Mank langs de lijn
Richard Mank langs de lijn Foto: © BSR Agency

Richard Mank is absoluut niet te spreken over de arbitrage bij de stadsderby tussen Feyenoord en Excelsior. Feyenoord trok zaterdag aan het langste eind, door de 2-1 van Romée van de Lavoir.

Rachel Kleine knalde de bal in het gezicht van ploeggenoot Kimberley Smit. Waar Excelsior dacht dat het spel stil zou worden gelegd vanwege een hoofdblessure, liet scheidsrechter Caroline Lanssens doorspelen. Romée van de Lavoir profiteerde en maakte de 2-0. Het leverde Excelsior-trainer Mank een rode kaart op vanwege protesteren.

Wat er precies gebeurde? "Ik zie dat een speelster van mij een bal in het gezicht krijgt, vol in het gezicht. Ik zie dat zij achterover deinst, op de grond vallen en vervolgens laat de scheidsrechter gewoon doorspelen. Daar heb ik heel duidelijk op gezegd dat ik het daar niet mee eens was", vertelt Mank bij ESPN.

"Gewoon op keurig nette wijze, van 'jongens, dit kán niet, het is onmogelijk dat je door laat gaan'. Ik zal waarschijnlijk een stap het veld in hebben gedaan, één stap. En daar komt ze een rode kaart voor geven. Ik snap er niks meer van. Ik snap niks van die regels", verzucht de coach van de Kralingers.

Lees meer:
0 reacties