Richard Mank enthousiast na NAC-start: "Dan steel je mijn hart"

Richard Mank en Pia Rijsdijk bij NAC Breda
Richard Mank en Pia Rijsdijk bij NAC Breda Foto: © NAC Breda

NAC Breda heeft dinsdagochtend de eerste officiële training afgewerkt. Een historisch moment voor de ploeg uit Breda, die komend seizoen uitkomt in de Eerste Divisie. Richard Mank heeft genoten van de eerste dagen bij De Parel van het Zuiden.

Voor Mank is het geen vreemdelingenlegioen in Breda. "De meesten ken ik of persoonlijk of van het voetbal. Alleen de dames die van de amateurs afkomstig zijn ken ik niet", vertelt de coach aan BN DeStem. Hij kijkt met een goed gevoel terug op de eerste twee dagen bij NAC: "Gisteren hebben wij kennis met elkaar gemaakt en het NAC-museum bezocht. Daar was ik van onder de indruk."

"Normaliter kom je zoiets alleen in Engeland tegen. Groot respect. Dat maakt NAC speciaal. Dan steel je echt mijn hart", is Mank enthousiast. Hij was eerder jarenlang actief bij Excelsior en merkt de verschillen. "Het is bij NAC hoger instappen omdat het direct professioneel is. Bij Excelsior hadden wij echt helemaal niets, wij moesten alles zelf doen."

Hij vervolgt: "Hier is alles keurig aanwezig. De ballen, de kleding, alles is goed geregeld. Daarnaast is de sfeer ook professioneler dan ik ooit heb meegemaakt", aldus Mank, die ook tevreden was over zijn selectie. "Ze zijn gretig, er zit voetbal in. Ik ben blij met het niveau. En het wordt alleen nog maar beter. Het gevoel zit goed."

Lees meer:
0 reacties