Ricci Geenen emotioneel na Feyenoord-debuut: "Tranen in mijn ogen"

Jacintha Weimar en Ricci Geenen bij Feyenoord
Jacintha Weimar en Ricci Geenen bij Feyenoord Foto: © BSR Agency

Voor Ricci Geenen kwam er woensdagavond een droom uit. De 22-jarige keepster maakte haar officiële debuut voor Feyenoord. In de blessuretijd verving ze Jacintha Weimar in het duel met SC Heerenveen.

"Dat doet me heel veel", zegt Geenen voor de camera's van het clubkanaal. "Ik ben echt een meisje van de club. Ik ben opgegroeid met Feyenoord, heel trots dat ik aan het begin van dit jaar mocht tekenen. En nu mocht ik drie minuten invallen. Nou... Op dit moment echt even de allermooiste drie minuten van mijn leven", straalt de goalie.

Vlak voor tijd gunde coach Jessica Torny Geenen haar debuut. "De tranen stonden in mijn ogen. Heel emotioneel moment. Ik ben heel trots dat ik écht mijn debuut heb gemaakt, mijn officiële debuut voor Feyenoord. Ik wist niet dat ik mocht spelen, ik had geen flauw idee. Op het moment dat Jessica riep dat ik mocht gaan warmlopen, begon er een beetje spanning te komen. Dan denk je wel van: 'zou het dan toch...'."

"Ik ben onwijs dankbaar dat ze me in heeft laten vallen", vertelt Geenen. Haar medespeelsters waren ontzettend blij voor de doelvrouw. "Super mooi. Dat toont echt aan dat we een team zijn. Ik heb hen nooit in de steek gelaten, zij laten mij ook totaal niet in de steek. Juist het tegenovergestelde. We zijn er als team, ze zijn blij voor me en dat doet me heel veel. Dat is mooi."

Voor Geenen komt er na dit seizoen een einde aan haar tijd bij Feyenoord. Het aflopende contract van de doelvrouw wordt niet verlengd, zo maakte de Rotterdamse club eind vorige maand bekend.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand