Renzen krijgt kans bij Fortuna: "Ik wilde mezelf laten zien"

Britt Renzen bij Fortuna Sittard
Britt Renzen bij Fortuna Sittard Foto: © Fortuna Sittard

Het was een bijzondere week voor Britt Renzen. De 21-jarige doelvrouw verlengde haar contract bij Fortuna Sittard én kreeg in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen voor het eerst haar kans bij de Limburgers.

Renzen stond onder de lat in de Eredivisie Cup-wedstrijd tegen FC Twente. De goalie is bij de beloftenploeg van Fortuna de nummer een onder de lat, bij de hoofdmacht is ze de derde keepster achter Diede Lemey en Claire Dinkla. Eerstgenoemde was zondag geblesseerd, terwijl de inzetbaarheid van Dinkla in de dagen voor de wedstrijd twijfelachtig was.

"Zaterdag kreeg ik telefoon van de keeperstrainer. 'Je gaat geen wedstrijd met de beloften spelen', zei hij, maar je moet komen trainen. Op dat moment rekende ik nog nergens op", vertelt Renzen aan De Limburger. "Zondag spraken we af dat Claire iets eerder zou starten met de warming-up. Toen bleek dat het niet ging en dat ik zou spelen."

Als derde keepster heb je het lot een beetje nodig, zo geeft Renzen aan. "Nu viel het kwartje de goede kant op voor mij, maar ik vond het écht vervelend voor Claire, want ik gunde haar die minuten ook. Toch heb ik de knop meteen omgegooid, want ik wilde mijn kans pakken en mezelf laten zien", aldus de keepster, die uiteindelijk vier goals tegen kreeg. "Tegen Twente, dat is nogal een vuurdoop. Ondanks het resultaat ben ik positief. Al ga ik natuurlijk de doelpunten terugkijken om te zien waar het voor mezelf beter kan."

Lees meer:
0 reacties