Rene Roord stellig: "FC Twente moet meer een profclub worden"

Rene Roord in De Grolsch Veste
Rene Roord in De Grolsch Veste Foto: © NESimages

FC Twente is nog geen kampioen, maar heeft zich al wel geplaatst voor de voorrondes van de Champions League. Afgelopen seizoen eindigde dat avontuur in de laatste voorronde. Door nu kampioen te worden hoopt de ploeg op mindere tegenstanders.

"Vorig jaar hebben wij in de competitie zes punten laten liggen, normaal ben je dan kampioen", begint trainer Joran Pot bij Voetbal International. "Het zegt ook iets over Ajax. We waren allebei goed", vervolgt Pot in gesprek met Chris Tempelman van Voetbal International. "Nu is de Champions League halen opnieuw het doel. We stromen in dezelfde ronde in als Ajax, alleen door het kampioenspad kun je een makkelijkere loting hebben. Daar heb je wel geluk voor nodig, de vorige keer hadden we Benfica. Het is voor mij wel een van de redenen om te blijven, ik wil Champions League meemaken."

"We hebben wel een Europese tournee gehad", gaat Technisch manager Rene Roord verder. "Eerst tegen Sturm Graz, daarna was Levante beter, maar wij wonnen. Häcken-uit was goed, daar hadden we ruim kunnen winnen, thuis hebben we het laten liggen. Het laatste zetje ontbrak net. Dat was heel pijnlijk. Häcken haalde later de kwartfinale. Zo dicht ligt het bij elkaar." Pot heeft een belangrijke toevoeging. "Häcken speelde comfortabel en vertrouwd. Ze waren onder de indruk van ons en kwamen met knikkende knietjes hier. Maar ze bleven stoïcijns hun eigen ding doen."

"Kampioen word je niet altijd, dat bestaat niet" gaat Roord verder. "Dat doe je ook niet even. Toen Joran kwam, vroeg hij ook of hij kampioen moest worden. Dat kun je niet eisen, vind ik. Twente moet nog meer profclub worden in alles, dat is continu het doel. Daar hoort ook de nieuwe accommodatie bij, die we in de zomer van 2025 betrekken. Dat moet ook echt, anders houd ik het niet vol. We hebben alles wel, maar ik vind het niet topclubwaardig. De lat moet steeds hoger, we willen naar de Europese onderkant en dan stunten."

Lees meer:
0 reacties