Rene Roord eerlijk: "Achteraf had ik daar iets aan kunnen doen"

Het was drie keer scheepsrecht voor FC Twente. De Tukkers wisten tweemaal de titel niet veilig te stellen, maar op de slotdag was het kampioenschap daar alsnog voor FC Twente.

Dat het moeizaam ging, maakt niks meer uit. "Op het moment dat je die schaal hebt, maakt het niks meer uit", reageert Rene Roord bij De Oosttribune. "Of we blij waren met Telstar als laatste tegenstander? Je kan het ook omdraaien. Als dat de eerste was geweest, dan waren we dan klaar geweest. Maar het schema was zo. We hadden het bij Utrecht af moeten maken", oordeelt de technisch manager.

In die week was het echter redelijk onrustig in Enschede: "Dat is een fout, maar in die week ging het over het feestje, we gaan naar Ibiza, hoeveel mensen, waar doen we het feestje? Dan moet je nog voetballen. Dan krijg je een hele matige wedstrijd", weet Roord. "In die week, dat verwijt ik mezelf, ach ja... Verwijt... Maar achteraf had ik daar iets kunnen doen, in die week van Utrecht", is hij eerlijk.

"Ik had kunnen zeggen van 'koppen dicht nu, we moeten nog eerst voetballen'. Dat heb ik niet gedaan. Nou ja, goed...", sluit Roord af.

Lees meer:
0 reacties