Rene Roord blikt terug: "Van die klap zijn we direct hersteld"

Rene Roord
Rene Roord Foto: © Orange Pictures

Rene Roord kan als technisch manager woensdagavond de landstitel pakken met FC Twente. Ook spreekt hij met de NOS over de verdere ambities van de club.

FC Twente had al kampioen kunnen zijn, maar greep naast de eerste kans tegen FC Utrecht. "We hebben het in Utrecht niet goed gedaan, in elk geval niet goed genoeg. Maar we hebben daarna snel geschakeld, want we hebben nog twee kansen."

De kampioenskoorts is zeker nog te voelen in Enschede. Volgens oud-prof Roord zou het 'bizar' zijn als Twente de titel nog uit handen geeft. "In mijn optiek is dat onmogelijk, maar je moet het natuurlijk nog wel doen... Tegen Fortuna is zeker geen makkelijke wedstrijd, misschien op papier wel de zwaarste van de laatste drie. Maar ik denk niet dat we het nog weg gaan geven."

Toch beleefde de club ook mindere momenten dit seizoen, zoals de uitschakeling tegen BK Häcken in de UEFA Women's Champions League. "Van die klap zijn we direct hersteld. Maar natuurlijk wil je graag Champions League halen en kijk je met gepaste jaloezie naar de campagne van Ajax. Dat is alleen maar goed voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. En ik vond het ook wel mooi dat Häcken het goed bleef doen en de kwartfinales heeft gehaald. Dat geeft wel aan dat het geen misselijke ploeg was."

Desondanks wil de club zich ook nog verder ontwikkelen. "We zijn op alle vlakken geprofessionaliseerd, op één vlak na: de accommodatie. Dat kost tijd. Het vrouwenvoetbal wordt steeds professioneler, dat kun je niet meer vergelijken met vijf of acht jaar terug. Als je wat wil en ambities hebt, dan moet je daarin mee. Daar horen ook de faciliteiten van een topsportcomplex bij, met een gym, gezamenlijk eten: alles erop en eraan."

In 2025 moet dat nieuwe trainingscomplex klaar zijn. "In onze visie komt het woord 'noaberschap' terug. Dat is een Twents woord voor dat je er moet zijn voor je naasten, je buren. Dat wordt hier ook echt zo gevoeld. Maar die houdt wel alleen stand als je ook een normale accommodatie hebt, anders wordt het lastig."

Lees meer:
0 reacties