Renate Jansen ziet FC Twente fouten maken: "Dat mag gewoon niet"

FC Twente-captain Renate Jansen loopt het veld op in De Grolsch Veste
FC Twente-captain Renate Jansen loopt het veld op in De Grolsch Veste Foto: © BSR Agency

Renate Jansen is teleurgesteld na de nederlaag van FC Twente tegen Ajax. In De Grolsch Veste stond er na negentig minuten 0-3 op het scorebord, na doelpunten van Romée Leuchter, Nadine Noordam en Jonna van de Velde.

"Wat ik het zwaarst vind aan deze uitslag? Ik denk dat wij het betere spel hebben en dat zij scoren, en wij niet. Of het zo simpel is? Nee, maar zo voelt het nu wel even", reageert Jansen na afloop bij ESPN. "We zijn gewaarschuwd voor de omschakeling, dat dat hun gevaarlijkste kracht is. Dat zie je, ze scoren eruit. Ik vind de tweede goal, dat mag gewoon niet..."

"Dat zijn gewoon fouten die niet mogen. Bij de 3-0 idem. We leveren 'm zo in, dat mag gewoon niet. Op dit niveau wordt dat gelijk afgestraft", merkt de captain van FC Twente op. "We moeten in de spiegel kijken om dat eruit te halen. Wij kunnen veel beter en het is gewoon echt niet nodig dat wij dat laten gebeuren."

Bij de ploeg uit Enschede was er twee jaar terug, toen FC Twente kampioen werd, een bepaald gevoel van saamhorigheid, van strijden voor elkaar. 'Ubuntu', zo noemden zij het. Dat lijkt dit seizoen enigszins te ontbreken. "Ondanks dat we de eerste helft goed gevoetbald hebben, kansen gecreëerd hebben, hebben we niet gescoord. Dat is een stukje wat we vandaag (zondag, red.) misten. Dan kun je niet terug waar we aan vasthouden, ondanks dat we altijd scoren."

"Dit is de tweede wedstrijd dat we tegen Ajax niet weten te scoren. Wanneer je tegen de top speelt, moet je top zijn. Ook met kansen afmaken, dan moet je top zijn, anders scoor je niet. Dat hebben we nagelaten", aldus Jansen, die wel vol vertrouwen blijft. "We hebben het nog zelf in de hand. We kunnen in de spiegel kijken. Volgende week staat PSV op het programma. We hebben de afgelopen weken wel laten zien dat we het kunnen. We hebben nu een week om het geloof terug te krijgen."

Lees meer:
0 reacties