Renate Jansen vertrekt bij FC Twente: "Draagt bijna die hele club"

Renate Jansen trekt na dit seizoen na negen jaar de deur achter zich dicht bij FC Twente. De 33-jarige aanvalster wil gaan voor een buitenlands avontuur. Tijmen van Wissing snapt dat wel.

"Zij draagt bijna die hele club op haar schouders. Zo voelt ze dat althans. Ze ziet de ene na de andere talentvolle speelster naar het buitenland trekken", zegt Van Wissing in de nieuwe uitzending van De Oosttribune. "Zij is negen jaar geleden als klein meisje binnen gekomen bij Twente, maar nu is ze toch echt de 'moeder' van de groep."

De journalist vervolgt: "Als je dat elk jaar bent, kan ik me voorstellen dat je zelf ook een keer een nieuwe uitdaging zoekt. Ze wil naar het buitenland. Ik denk niet dat ze in Nederland blijft. Het is een trouwe en betrouwbare international geweest al die jaren."

Bert van Losser stelt PSV voor als nieuwe club. "Daar zit Maud Roetgering ook", doelt hij op de voormalig speelster van FC Twente en huidig technisch manager van PSV. "Dat zou kunnen, dat als ze in de zomer geen mooi buitenlands avontuur komt, dan snap ik dat", aldus Van Wissing.

Lees meer:
0 reacties