Renate Jansen: "Als je daar het hele seizoen mee blijft zitten..."

Voor Renate Jansen was 2023 een dubbel jaar. Ze won met FC Twente vele prijzen, maar slaagde er met de club uit Enschede niet in om zich te plaatsen voor de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. In de laatste voorronde was het Zweedse BK Häcken te sterk.

Speelt dat nog vaak door het hoofd van Jansen? "Eigenlijk nu niet meer zo heel vaak", vertelt de aanvalster bij de Nieuwjaarsreceptie van de Tukkers. "Na die wedstrijd wel natuurlijk. Ook niet als ik nu naar Ajax of BK Häcken kijk? Nee, eigenlijk niet. Dat is omdat ik dat zelf al verwerkt heb. Als je daar het hele seizoen mee blijft zitten, is het voor jezelf ook niet meer leuk."

"Ik heb het zo snel mogelijk verwerkt en ben doorgegaan", geeft Jansen aan. "Het blijft zuur. Ik had er zeker willen staan, maar dat is niet zo, dus moet je door. Uiteindelijk staan we er nu goed voor in de competitie. Dan moet je het goed doen, zodat we volgend jaar weer mee kunnen doen in de Champions League. Dat is mijn ultieme droom, van wie niet?", besluit ze met een glimlach.

Lees meer:
0 reacties