Renate Jansen geeft toe: "Die klap hebben we moeten verwerken"

Renate Jansen met de kampioensschaal
Renate Jansen met de kampioensschaal Foto: © Pro Shots

Renate Jansen is voor de zesde keer kampioen van Nederland. Met ADO Den Haag pakte ze één landstitel en zaterdag volgde de vijfde met FC Twente. De 33-jarige aanvalster is er dolblij mee.

"Als je vanaf het begin van het seizoen een reeks neerzet van vijftien overwinningen op rij…", begint Jansen haar verhaal op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Als je al vroeg in het seizoen de koppositie pakt en vervolgens steeds verder wegloopt bij je concurrenten… Als je iedere week op de training tot het gaatje blijft gaan…"

"Dan is er geen fijner gevoel dan het moment dat je eindelijk met die schaal in je handen staat. Dit is uiteindelijk waar je het een heel seizoen lang voor doet", geeft de FC Twente-captain aan. Vorig jaar verspeelden de Tukkers de landstitel tegen Ajax. Dat was een harde klap. "Het verspelen van de landstitel deed vorig seizoen ontzettend veel pijn. Heel lang lagen we op koers om kampioen te worden, maar uiteindelijk gaven we het onnodig uit handen."

Jansen gaat verder: "Die klap hebben we met z’n allen wel even moeten verwerken", zo geeft ze toe. "Uiteindelijk is het voor ons een extra motivatie geweest. We spraken af om dit seizoen zakelijker en volwassener te gaan voetballen om zodoende minder snel punten weg te kunnen geven. De ervaring van een jaar geleden hield ons dit seizoen scherp."

FC Twente kreeg meerdere kansen op de titel, maar wist deze niet te verzilveren. "Er is bij ons geen moment sprake geweest van paniek. We bleven het vertrouwen houden dat we het gingen flikken. Op de eerste training na de wedstrijd tegen Fortuna spraken we direct met elkaar af dat we er een streep onder zouden zetten. Heel het seizoen hebben we zo overtuigend gespeeld, dat we nog steeds genoeg zelfvertrouwen hadden om tegen Telstar wél de titel te veroveren."

En dat lukte: "Eigenlijk was het op deze manier het mooist. Nu werden we kampioen in ons eigen stadion, voor onze eigen supporters. Van iedere minuut op het veld heb ik genoten. Het was prachtig om mee te maken."

Lees meer:
0 reacties