Renate Jansen: "De trainer is wel even boos geworden in de rust"

Renate Jansen (FC Twente) in duel met Feyenoord
Renate Jansen (FC Twente) in duel met Feyenoord Foto: © Orange Pictures

FC Twente heeft zondag drie punten gepakt tegen Feyenoord. In eigen huis waren de Tukkers met 3-1 te sterk voor de Rotterdammers. Ondanks de zege was Renate Jansen niet tevreden.

"Het was niet onze beste wedstrijd. We beginnen goed, maar zakken gedurende de eerste helft wat in. In die fase scoren zij ook nog. Ik denk dat we veel meer doelpunten hadden kunnen maken. Maar dat hebben we nagelaten", baalde Jansen na afloop bij ESPN. Of ze een verklaring daarvoor heeft? "Van onderschatting was geen sprake. We zijn teruggekomen van nationaal en we merkten het al een beetje op het trainingsveld, er moet wat meer inzet in."

"Bij momenten was die inzet er wel, maar op sommige momenten ook niet. Dat is mentaal. Het is totaal geen onderschatting. Het is mentaliteit, dat heb ik vandaag (zondag, red.) gemist bij een aantal", zegt de captain van FC Twente. In de tweede helft ging het wat beter: "De trainer is wel even boos geworden in de rust. In de tweede helft hebben we het ook wat beter gedaan. Eigenlijk was dat de oplossing, dat de trainer eventjes boos werd. Hoe dat eruit ziet? Dan verheft hij zijn stem. Hij zet dan even de scherpte erop, dat is alleen maar goed."

Jansen besluit: "In de tweede helft zien we al dat we geduldiger zijn, dat we weer gaan passen, dat we van links naar rechts gaan en de diepte zoeken. Dat moet gelijk vanaf het begin, maar werd niet echt gedaan in de eerste helft."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand