Samenvatting: Jansen bezorgt Oranje drie punten tegen Engeland

De OranjeLeeuwinnen hebben dinsdag de eerste drie punten gepakt in de Nations League. In De Galgenwaard versloeg Oranje het Engeland van Sarina Wiegman met 2-1.

In Utrecht keerde Daphne van Domselaar terug onder de lat. De doelvrouw was weer fit genoeg om te spelen. Jacintha Weimar, die vrijdag tegen België nog keepte, werd verwezen naar de tribune. De ploeg van bondscoach Andries Jonker zette in De Galgenwaard hoog druk en het eerste schot kwam op naam van Jill Roord.

Uiteindelijk kwamen de Leeuwinnen in de 34e minuut op voorsprong. Jackie Groenen veroverde de bal, waarna Daniëlle van de Donk de bal bij Lieke Martens kreeg. De aanvalster van Paris Saint-Germain krulde de bal binnen. Het leek buitenspel, maar de grensrechter en de scheidsrechter grepen niet in. Er is ook geen VAR aanwezig bij deze Nations League-duels, waardoor de treffer 'gewoon' stond.

Aan de andere kant trof Rachel Daly de paal. Niet lang daarna mocht Oranje keepster Van Domselaar bedanken dat het de 1-1 niet tegen kreeg. De doelvrouw had een aantal fantastische reddingen in huis. Op slag van rust kreeg Lineth Beerensteyn een grote kans op de 2-0, maar ze trof de lat.

Engeland, waar Chloe Kelly in de rust inviel, was in de tweede helft sterker. De Lionesses van Wiegman ging in jacht op de gelijkmaker en Oranje kwam meerdere keren goed weg. In de 63e minuut viel uiteindelijk de 1-1, via Alessia Russo.

Daar leek het lang bij te blijven, tot aan de 90e minuut. Invalster Renate Jansen profiteerde van een fout van Alex Greenwood en de aanvalster van FC Twente poeierde binnen. Daarmee bezorgt zij de OranjeLeeuwinnen de eerste én hele belangrijke punten in de Nations League.

OranjeLeeuwinnen 2-1 Engeland
34' 1-0
Lieke Martens
64' 1-1 Alessia Russo
90' 2-1 Renate Jansen

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Van Domselaar, Pelova (77' Kaptein), Dijkstra, Spitse, Janssen, Brugts (77' Wilms), Groenen (84' Damaris), Van de Donk, Roord, Beerensteyn (84' Jansen), Martens

Opstelling Engeland: Earps, Daly (46' Kelly), Greenwood, Bright, Carter, Bronze, Toone, Zelem, Stanway, Hemp, Russo (81' James)

Lees meer:
0 reacties