Renate Jansen: "Bemoei me niet met de staf, dat is hun pakkie-an"

Renate Jansen staat de pers te woord
Renate Jansen staat de pers te woord Foto: © Orange Pictures

FC Twente-aanvoerster Renate Jansen was gematigd tevreden na de overwinning op PEC Zwolle. Jansen gaf aan tevreden te zijn met de drie punten, maar vond dat de score hoger had kunnen en misschien wel moeten uitvallen.

"Tevreden met de drie punten, maar ik denk dat we onszelf véél te kort hebben gedaan", zegt Jansen voor de camera van ESPN. "Dat ligt misschien aan dat het de eerste wedstrijd na de winterstop is. We misten een beetje scherpte in de eindfase. Ballen net te scherp of over de achterlijn. Dan mis je toch nog een beetje ritme."

Ook het naderende vertrek van trainer Robert de Pauw ter sprake. "Ik denk dat wij als speelsters elkaar beter moeten maken. Zo moet dat ook in de staf en ook die twee componenten moeten elkaar weer beter maken. Als het dan ergens vijf procent minder is, dan heb je ergens frictie. Uiteindelijk merkte je dat op verschillende plekken."

"Dan moet je eerlijk zijn en werkt het niet naar de volgende jaren in de toekomst", vervolgt Jansen. "Ik focus me op het team en bemoei me niet met de staf. Dat is hun pakkie-an, maar je voert wel gesprekken. Er was al een assistent die er al een jaar zit, die is niet nieuw. Er kwam wel een nieuwe bij, die ook nieuwe ideeën heeft. Die moeten uiteindelijk wel samenkomen."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand