Reijners toont ambitie: "Beide winnen zou een mooie afsluiting zijn"

Roger Reijners
Roger Reijners Foto: © BSR Agency

Roger Reijners zwaait na dit seizoen af als coach van Fortuna Sittard. Het liefst doet hij dat niet met lege handen: de Limburgse ploeg staat in de bekerfinale en maakt nog kans op deelname aan de Eredivisie Cup.

"Beide winnen zou een hele mooie afsluiting zijn en we gaan kijken hoe we dat voor elkaar gaan krijgen", maakt Reijners duidelijk in gesprek met L1. Fortuna trad twee jaar geleden met grote ambities toe tot de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Ik denk dat er echt een heel ambitieus team stond met jonge talentvolle meiden aangevuld met een aantal routiniers. Een team waarin heel veel mogelijkheden zaten."

"Je had graag na een jaar een stap verder willen zetten en dat hebben we ook geprobeerd met de middelen die er waren. Ik denk dat het team ook dichterbij bij het teamdoel is gekropen, maar het was nog net niet genoeg", gaat de coach verder. Komend seizoen moet de club flink terug in budget. "Er komt misschien een pas op de plaats, maar het is wel belangrijk om het meiden- en vrouwenvoetbal in een bredere context te plaatsen in onze mooie provincie."

Reijners ziet daar een rol voor zichzelf: "Hoe kun je toch blijven werken aan die ambities, wetende dat je nu een pas op de plaats moet maken? Dat lijkt me een hele interessante." Een functie in de technische staf of coach van het beloftenelftal sluit hij uit, maar Reijners sluit niet uit dat hij toch weer trainer wordt. "Maar ik denk dat het nu veel belangrijker is om te kijken hoe je je ambities voor elkaar kunt krijgen en dan ook op andere facetten zoals organisatie, faciliteiten en middelen. Ik denk dat je dat in een bredere context moet plaatsen, daar zou ik graag naar mee willen kijken."

Lees meer:
0 reacties