Reijners teleurgesteld: "Dan staat de wedstrijd helemaal op z'n kop"

Roger Reijners
Roger Reijners Foto: © BSR Agency

Fortuna Sittard had zaterdag vrij weinig in te brengen tegen PSV. De Limburgers werden met een 3-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Roger Reijners was daarmee zeker niet tevreden.

"Ik ben teleurgesteld. Om het resultaat, maar ook door de manier waarop", baalde hij na afloop. "Met name in de eerste helft. We hebben niet veel gecreëerd. Als je kijkt naar de eerste twintig, 25 minuten, dan gebeurt er weinig. We hadden het aardig onder controle, zonder dat we zelf tot kansen komen. Daarna geef je er twee eigenlijk zo weg. Dan staat de wedstrijd helemaal op z'n kop", zag de coach.

Reijners zag dat zijn laatste linie niet goed stond. "Ze liepen veel te ver naar achteren. De ruimtes richting het middenveld en richting de voorste linie werden veel te groot. We kregen er geen druk meer op. Dat was ook de reden voor de wissel in de rust", legt hij uit. Reijners haalde Samantha van Diemen naar de kant voor María Ólafsdóttir Grós. "Je gaat kijken of er nog wat te halen valt. Ik was niet tevreden over hoe we stonden.

"Ook nog met het inbrengen van Hanna (Huizenga, red.), als een spits erbij. Wel meer vanaf de linkerkant, maar wel met de bedoeling om in de spits erbij te komen. Daar ga je naar kijken. En dan vervolgens hoe we er, in een afgesproken, besproken zone, druk op krijgen. In de tweede helft was dat wel beter, maar zonder dat we echte kansen kregen", aldus Reijners.

Lees meer:
0 reacties