Reijners snapte Fortuna-critici: "Maar het is juist een verrijking"

Roger Reijners
Roger Reijners Foto: © Orange Pictures

Fortuna Sittard trad dit seizoen toe tot de Azerion Vrouwen Eredivisie. Voorafgaand waren er veel kritische geluiden hoorbaar. Coach Roger Reijners merkte dat er veel critici waren.

"En ik snapte het ook wel in het begin. Als je gaat kijken naar aantallen, dan kun je je afvragen of de aantallen er zijn en de kwaliteit er is om nog zoveel clubs erbij te hebben. Alleen ik zei ook: als je kijkt hoe de club het voor elkaar heeft, hoe Fortuna Sittard het heeft weggezet, dan denk ik juist dat dat een verrijking is voor het meiden- en vrouwenvoetbal", vertelt de oefenmeester in gesprek met Vrouwenvoetbalnieuws.nl.

Bij Fortuna kunnen speelsters volgens Reijners 'echt hun droom leven'. "Het is een echte kans om met voetbal bezig te zijn, volledig en fulltime. Ik denk dat de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal daar juist behoefte aan heeft, dat meiden ook een echte kans krijgen om zich volledig met voetbal bezig te kunnen houden. Daarbij waren ook nog de investeerders die daar een rol in speelden."

Hij gaat verder: "Ik denk dat het meiden- en vrouwenvoetbal ook daar heel veel behoefte aan heeft, dat er juist mensen binnenkomen die er geld insteken. Dat is nodig om weer een volgende stap te kunnen zetten. Ik begreep het wel dat het allemaal gezegd werd, alleen voor het meiden- en vrouwenvoetbal denk ik dat de manier waarop Fortuna Sittard het doet, dat dat juist een verrijking is", aldus de coach.

Of Fortuna met dit succesvolle seizoen de critici de mond heeft gesnoerd? "Iedereen mag ervan vinden wat hij of zij wil. Wij weten wat wij willen en waar wij mee bezig zijn. Daar gaan we op door, daar zetten we op in", besluit Reijners.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand