Reijners legt uit: "Ze zijn volop met elkaar aan het concurreren"

Roger Reijners staat ESPN te woord
Roger Reijners staat ESPN te woord Foto: © Pro Shots

Er is een ware keepersstrijd gaande bij Fortuna Sittard. In speelronde één stond Diede Lemey onder de lat bij de Limburgers, afgelopen zondag tegen Feyenoord keepte Claire Dinkla.

Het is een bewuste keuze om te rouleren, zo legt coach Roger Reijners uit bij ESPN. "Diede heeft het verleden jaar fantastisch gedaan en ook nu weer. Alleen Claire zit daar heel dicht tegenaan. Zo hebben we ook de voorbereiding aangevangen, ze beginnen allebei weer vanaf nul. We kijken hoe zich dat verder gaat ontwikkelen."

"We hebben de voorbereiding ook zo ingedeeld en we zijn eigenlijk nog steeds op die weg om te kijken hoe dat verder gaat. Of het nog fiftyfifty is? Volgende week speelt Lemey. Ze zijn volop met elkaar aan het concurreren. Daar zitten een aantal voordelen aan, daar zitten een aantal nadelen aan. Dit is de keuze die we op dit moment zo gemaakt hebben", geeft Reijners aan.

Deze zomer mocht hij Myrthe Moorrees en Chandra Davidson verwelkomen in Sittard. "Dat zijn twee speelsters die al achterin de twintig zijn. Als je het hebt over stabiliteit, zijn het wel meiden die wat meer stabiliteit meebrengen. Dat is ook belangrijk in het verder doorontwikkelen van je team. Dan verwacht je van Myrthe natuurlijk, ook centraal achterin, het een en ander", aldus de coach.

Lees meer:
0 reacties