Reijners blikt terug op Fortuna-tijd: "Trots een mooie omschrijving"

Roger Reijners bedankt de fans na de verloren bekerfinale
Roger Reijners bedankt de fans na de verloren bekerfinale Foto: © BSR Agency

Na de bekerfinale van maandag komt er een einde aan het 'huidige' Fortuna Sittard. De club moet flink terug in budget en veel speelsters vertrekken. In gesprek met Vrouwenvoetbalnieuws.nl blikt Roger Reijners terug op de afgelopen twee seizoenen.

"Wat het mooiste moment is geweest? Eigenlijk alles", houdt de coach, die de club ook zal verlaten, het simpel. "We komen bij elkaar, we gaan ermee aan de slag, we gaan het doorontwikkelen. Dan zie je dat je het verleden jaar derde wordt, Eredivisie Cup speelt. Dat je dit jaar vierde wordt, op een haar na geen derde, en dat je de bekerfinale speelt, Eredivisie Cup weer speelt."

"Als je kijkt naar de ontwikkeling van het team, maar ook naar de ontwikkeling van individuele speelsters, dat is eigenlijk hartstikke mooi en goed om te zien. In ambities zul je nu een stap teruggaan. Dat is wel jammer, daar waar je eigenlijk had willen doorpakken. Hoe dat er verder uit gaat zien, dat gaan we zien", zegt Reijners.

Zelf weet hij nog niet waar zijn toekomst ligt. "Ik zou heel graag iets willen doen in het vrouwen- en meidenvoetbal in Limburg, daar mijn bijdrage aan leveren. Maar dan moet er wel ambitie zijn, zoals we dit project ook begonnen zijn. Op het moment dat je daar ver in teruggaat of men wil dat niet, dan moet ik kijken. Als men zegt 'daar willen we jou niet bij', dat kan ook, dan moet ik andere keuzes maken. Als je kijkt in onze provincie, waar eigenlijk niks is, niks was, daar zou ik het liefst aan willen blijven meewerken."

Fortuna Sittard sluit het seizoen nog af met een activiteit. "Daarna waaiert ook iedereen uit. Dan komen de interlandbreaks er weer aan. We blijven ze absoluut volgen, het is hartstikke goed en leuk. Als we daar een bijdrage, al is het een hele kleine, aan hebben kunnen leveren, dan geeft dat heel veel voldoening. Uiteindelijk doet de sporter het zelf. Wij als staf hebben daar zeker onze bijdrage in, maar uiteindelijk moet die ambitie bij de sporter branden. Als je ziet wat er internationaal allemaal uitwaaiert, dan is dat goed om te zien. Dat geeft voldoening", aldus Reijners.

De coach vindt trots 'een mooie omschrijving' voor de afgelopen twee jaar. "Ik kijk met heel veel plezier en heel veel trots terug op deze afgelopen twee jaar. En ook met het team. Dat heb ik ook teruggegeven, complimenten aan de ploeg. En ondanks dat alles en iedereen teleurgesteld is, want dat is iedereen, hebben we dat zo benoemd. Daar zal misschien nu even geen plaats voor zijn, maar ik hoop dat dat er later toch komt", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties