Reijners baalt na mislopen beker: "Maar dat vond ik mooi om te zien"

Roger Reijners voorafgaand aan de bekerfinale tussen Ajax en Fortuna Sittard
Roger Reijners voorafgaand aan de bekerfinale tussen Ajax en Fortuna Sittard Foto: © BSR Agency

De teleurstelling overheerst bij Fortuna Sittard na het mislopen van de eerste prijs in de historie. De Limburgers gingen maandag onderuit in de bekerfinale: Ajax won met 3-1. Een terechte overwinning voor de ploeg uit Amsterdam, zo vond Roger Reijners.

Met welk gevoel de Fortuna-coach na afloop de mixed zone binnenkwam? "Je bent teleurgesteld, voor de ploeg, voor de meiden. Dat je die prijs niet pakt. Uiteindelijk gaat het daarom, je wil prijzen winnen. Zo ver zijn we dan nog niet", was zijn oordeel. Reijners zag dat het bij Ajax 'net wat makkelijker, comfortabeler' ging. "Wij stoppen heel veel energie in het tegenhouden."

"Ondanks dat we in de eerste helft, na tien, vijftien minuten, echt het overnemen en een aantal grote kansen creëren. Daar moet 'ie dan vallen, dan hebben wij misschien wat meer kans in zo'n wedstrijd. Na valt rust valt die 1-0, dan valt de 2-0 vrij snel. Dan zijn we het kwijt", merkt de oefenmeester op. "We komen wel weer goed terug, prima doelpunt van Féli. Dan krijgen we die kans van Hildur op de 2-2. Uiteindelijk is het niet genoeg. Of ik het terecht vind? Ja. Als je over de gehele negentig minuten kijkt, zeker in het verloop van de tweede helft, dan vind ik het terecht."

Ajax begon fel, iets wat Reijners had verwacht. "Je weet dat zij de druk erop willen hebben en op zoek gaan naar een vroege goal. Ik moet mijn complimenten geven aan de ploeg, want daar kwamen ze goed doorheen en ze namen het daarna over. Dat vind ik goed om te zien", was er toch een beetje tevredenheid. Zijn ploeg gooide hier en daar de beuk erin. "Dat is wel wat je met elkaar besproken hebt, als het gaat over zorgen dat je goed in de duels kunt komen. Dan moet je de duels ook spelen. Dat hebben ze zeker gedaan."

De nederlaag kwam hard aan bij Fortuna Sittard. Meerdere speelsters stonden na afloop in tranen op het veld. "Ik vind dat typerend voor het team. Ze willen graag winnen. Op het moment dat ze verliezen, zijn ze teleurgesteld. Dan laten ze dat ook zien. Ik vind dat ook wel mooi aan dit team. Uiteindelijk gaat het allemaal om winnen. Ik vind het mooi om te zien", sloot Reijners af.

Lees meer:
0 reacties