Reichardt: "Zou mooi zijn als we de groepsfase gaan behalen"

Lucienne Reichardt met de prijs voor de Super Cup
Lucienne Reichardt met de prijs voor de Super Cup Foto: © Pro Shots

De Azerion Vrouwen Eredivisie wil groeien. Als het aan de KNVB ligt, hoort de Nederlandse competitie binnen een paar jaar tot de zeven beste competities in Europa.

Momenteel is de Nederlandse competitie op een tiende plek. "Wat houdt dat in? We willen eigenlijk meer mee gaan doen in Europa. Het is belangrijk dat we de groepsfase gaan bereiken met een van de Nederlandse teams. Op dit moment spelen Ajax en FC Twente in de Champions League. Het zou mooi zijn als we voor het eerst de groepsfase gaan behalen", zegt Lucienne Reichardt, manager vrouwenvoetbal bij de KNVB, in gesprek met de NOS.

De oud-voetbalster gaat verder: "Dit zorgt namelijk ook voor ontwikkeling bij de andere deelnemende clubs in de Eredivisie, want de UEFA heeft het prijzengeld ingedeeld dat er een 'non-participation fee' is. Er is dus een fee voor niet-deelnemende clubs. Die gelden moeten ook worden besteed aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal binnen de club. Het is dus alleen maar positief als wij in Europa verder komen en dat we kunnen toewerken naar een topcompetitie", aldus Reichardt.

Lees meer:
0 reacties