Reichardt hoopt op WK 2027: "Kan natuurlijk een aanjager zijn"

België, Nederland en Duitsland slaan de handen ineen voor het bid voor het WK 2027 met 'Breaking New Ground'
België, Nederland en Duitsland slaan de handen ineen voor het bid voor het WK 2027 met 'Breaking New Ground' Foto: © Pro Shots

Nederland heeft zich samen met België en Duitsland kandidaat gesteld voor het WK van 2027. De organisatie van de mondiale eindronde zou ook weer een impuls zijn voor de Azerion Vrouwen Eredivisie en het vrouwenvoetbal in Nederland, zo weet Lucienne Reichardt.

"Ons plan is om een WK te organiseren dat niet alleen in Nederland, België en Duitsland, maar in alle landen die bij de FIFA zijn aangesloten een enorme impact heeft op de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal", zegt de manager vrouwenvoetbal van de KNVB op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie over de plannen van 'Breaking New Ground, het bid van de KNVB, DFB en KBVB.

Reichardt vervolgt: "In Nederland kan het WK natuurlijk een aanjager zijn om nog meer meiden en vrouwen enthousiast te maken om te gaan voetballen. Maar ook om nog meer vrouwelijke coaches, scheidsrechters en bestuurders aan te trekken en om de Azerion Vrouwen Eredivisie nog verder te professionaliseren."

"Een groot voordeel voor supporters is dat zij gemakkelijk meerdere wedstrijden in verschillende stadions kunnen bijwonen, doordat de speelsteden dicht bij elkaar liggen. Dit typeert ook het duurzame karakter wat wij met dit WK willen uitstralen", geeft Reichardt aan. Op 17 mei hakt de FIFA de knoop door over de organisatie van het WK in 2027. Brazilië en de Verenigde Staten, samen met Mexico, zijn de concurrenten van Nederland, Duitsland en België.

Lees meer:
0 reacties