Reichardt enthousiast: "Dat geeft de Eredivisie meer prestige"

Lucienne Reichardt met de prijs voor de Super Cup
Lucienne Reichardt met de prijs voor de Super Cup Foto: © Pro Shots

Ajax staat dit seizoen in de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League. Dat is niet alleen goed voor de Amsterdamse club, maar voor alle ploegen in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Het Nederlandse vrouwenvoetbal kan zeker vruchten plukken van de Europese stunt van Ajax.

"De UEFA Women’s Champions League (UWCL) is natuurlijk een fantastisch podium", zegt Lucienne Reichardt, manager vrouwenvoetbal, op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Het bereiken van succes door Nederlandse clubs in de UWCL geeft de Azerion Vrouwen Eredivisie en het Nederlandse vrouwenvoetbal als geheel meer prestige en respect in de (inter)nationale voetbalgemeenschap."

De voormalig voetbalster vervolgt: "Het plaatst Nederlandse clubs en speelsters in de schijnwerpers en toont aan dat ze kunnen concurreren op het hoogste niveau. Daarnaast kan deelname aan dit Europese toernooi voor de speelsters een reden zijn om langer in de Azerion Vrouwen Eredivisie te blijven voetballen."

Ook voor speelsters en trainers uit het buitenland kan het interessant zijn, om juist naar Nederland te komen. "Dat Ajax momenteel goed presteert, is ook belangrijk voor de coëfficiëntenlijst. Zodoende profiteren ook andere Nederlandse clubs hiervan", aldus Reichardt. Vorig seizoen vond de finale plaats in Eindhoven, waardoor veel (jonge) fans het Europese podium van dichtbij konden bewonderen.

"Dat zij dit seizoen de verrichtingen van Ajax vanuit het stadion of live via televisie kunnen volgen, is natuurlijk ontzettend veel waard", zegt Reichardt. "Daardoor ontstaan er voor hen steeds meer rolmodellen en dient het als inspiratie voor jonge meiden die dromen van een carrière in het voetbal. Het laat zien dat er mogelijkheden zijn om op het hoogste niveau te spelen en succesvol te zijn."

Lees meer:
0 reacties