Regina van Eijk: "We weten allemaal dat Chelsea verdomd goed is"

Regina van Eijk
Regina van Eijk Foto: © BSR Agency

Ajax speelt dinsdagavond de eerste kwartfinale tegen Chelsea. De ploeg uit Londen is 'verdomd goed', zo weet ook keepster Regina van Eijk. Toch heeft ze ook vertrouwen.

"We weten allemaal dat Chelsea verdomd goed is. Elke speelster daar, het niveau wat zij halen... Dat is hartstikke goed. Dat gezegd hebbende zijn we er klaar voor. We hebben al heel veel grote namen gehad. We hebben gewoon heel veel zin om te spelen", zegt de doelvrouw bij de NOS.

Ajax moet het dinsdag in de Johan Cruijff ArenA doen zonder Sherida Spitse en Ashleigh Weerden. De captain is geschorst en Weerden is geblesseerd. "De posities zijn iets anders op sommige vlakken. Maar we hebben een grote selectie. Wat het voor mij betekent? We hebben ingespeeld met de andere meiden. Voor mij betekent het niets anders. Het is belangrijk dat ik vertrouwen naar ze uitstraal en dat ik vol vertrouwen op doel sta."

"Ik help ze waar ik ze kan helpen, maar uiteindelijk moeten we gefocust zijn op onszelf. Zo kunnen we elkaar versterken", denkt Van Eijk. Hoe Ajax de volgende ronde kan bereiken? "We moeten doorzetten, blijven geloven, hard werken. En winnen, dat is eigenlijk ook best belangrijk", lacht ze.

Voor de wedstrijd in Amsterdam zijn inmiddels een recordaantal kaarten verkocht. Prachtig, zo vindt Van Eijk. "Echt prachtig. We hoopten heel erg dat het zou lukken deze wedstrijd. Je ziet dat het vrouwenvoetbal in Nederland steeds meer aanhangers krijgt. Dat is echt mooi."

Lees meer:
0 reacties